Over ons

Met een gezonde hoeveelheid ambitie, de wil om iets voor henzelf te beginnen en de gedachte ‘Dit kunnen wij ook, maar dan beter!’, begonnen Daniël Zuiverloon en Jaap van de Coevering een eigen IT-recruitmentbureau. Zo ontstond Tribe28 in 2018 en groeide het bedrijf in korte tijd snel uit. In het levendige Amsterdam, op de Overtoom, werkt het Tribe28 team – nu bestaande uit twaalf man – dag in, dag uit als ware cupido’s, om de perfecte match te creëren tussen klanten en kandidaten.

Een beetje structuur is altijd fijn, maar de garantie dat iedere dag onvoorspelbaar is, staat binnen het recruitmentvak vast. Elke dag staat in het teken van het vinden en samenbrengen van een goede kandidaat die op dat moment op zoek is naar de volgende stap met een klant die jaagt op nieuw talent. En de korte en snelle cycli waarin je werkt, het ontmoeten en spreken van allerlei soorten mensen, en het continu schakelen tussen klanten en kandidaten: dat is wat het recruitment vak zo leuk maakt.

Wie is Tribe28?

Hokjesdenken is menselijk. Het maakt het immers makkelijker om het overzicht te bewaren. Maar, in Jaaps woorden: ‘Voorspelbaarheid is maar saai.’ Woorden om de bedrijfscultuur bij Tribe28 te omschrijven, passen dan ook niet in hetzelfde rijtje. Strijdlust, passie en (een georganiseerde) chaos tot aan doorzetten, de wil om te scoren en succesvol te zijn om samen doelen te bereiken… het is een greep uit de kenmerken waarmee het team Tribe28 beschrijft. ‘Waar Jaap meer oog heeft voor de lange termijn en beter is in het samenbrengen van verschillende partijen, zie ik eerder kansen op commercieel vlak en haal ik voldoening uit het maken van deals,’ vertelt Daniël. ‘Het zijn uiteindelijk de successen die we als team van week tot week en maand tot maand weten te behalen. Dingen die we misschien van tevoren niet hadden verwacht maar uiteindelijk wel doen en waarmee we onszelf overtreffen,’ zegt Jaap.

Waarom Tribe28?

We kunnen wel een mooi verhaal ophangen over wat Tribe28 onderscheidt van de rest, maar onderaan de streep doen alle recruitmentbureaus in principe hetzelfde. Het is onze aanpak die maakt dat klanten en kandidaten graag met ons samenwerken. We zijn eerlijk en transparant in wat we doen en daarin betrekken we beide partijen. Onze lat ligt hoog, dus we vinden het belangrijk om kwaliteit te leveren. Dat we dat daadwerkelijk doen, blijkt uit de feedback die we van onze klanten en kandidaten ontvangen. Uiteindelijk blijft het een spel om vraag en passend aanbod op het juiste moment samen te brengen. ‘Daarvoor moet je niet alleen scherp zijn, maar ook de wil hebben om te scoren en open staan om samen de doelen te bereiken.’

Onze werkwijze

Bij Tribe28 werken we agile, net als veel teams in de techwereld. Waarom? Omdat is gebleken dat het visualiseren van je werkzaamheden de onderlinge samenwerking verbetert, zorgt voor meer begrip van waar iedereen mee bezig is en zodat we elkaar kunnen helpen waar nodig. Daarom beginnen we onze ochtend met een dagstart waarna we aan de slag gaan. De een begint met searchen, de ander heeft een intake gepland staan, soms hebben we afspraken buiten de deur: hoe de dag eruitziet verschilt voor iedereen. We eindigen in de middag met een korte dagafsluiting om te evalueren en te delen wat we hebben bereikt.

Toekomst

Ieder bedrijf kent uitdagingen. Voor Tribe28 is dat groeien. Niet alleen als organisatie met een groter team, maar ook met nog meer plaatsingen, nog meer contractors, en erkend en herkend worden op en door de grote markt. Maar er is ook genoeg om trots op te zijn! Terugkijkend op de afgelopen paar jaar hebben we een gezellig en fijn team gebouwd dat plezier maken en hard werken weet te combineren tot successen. En dat mag beloond worden, bijvoorbeeld door de teamuitjes, de welbekende vrijdagmiddagborrels en de workations die we nu al meerdere keren samen hebben gehouden.

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent om ons team te komen versterken.

Ben je benieuwd of Tribe28 bij jou past en/of lijkt het je leuk om meer te weten te komen?
Neem gerust contact op en wie weet spreken we elkaar snel!